Cardona Pla Estratègic

Pàgina d'inici » Declaració institucional

Declaració institucional

Anuncis

Benvolguts Cardonins i cardonines,

La vila de Cardona ha estat al llarg dels anys un dels emplaçaments més importants del nostre país. Hem estat claus en la majoria d’etapes de la nostra història i hem esdevingut una fortalesa invicte ara fa 300 anys. Cardona, en els darrers anys ha sobreviscut a desafiaments importants com ho va ser el canvi de model productiu provocat pel tancament de les mines. D’ençà d’aquest episodi, Cardona ha intentat superar tots els moments de dificultats i ho hem fet, no sense complicacions, gràcies a l’esforç de tots els cardonins i cardonines. Gràcies a la constància, el compromís de la gent i, sobre­tot, a les ganes de superar-nos dia a dia.

En els darrers anys, hem avançat, hem anat engranant un nou model de poble basat en aquells recursos que tenim i que ens fan diferents de la resta de pobles del món. Cardona és una vila amb infi­nitat de recursos, fenòmens geològics de primer ordre, un patrimoni únic al món i uns sectors econò­mics que malgrat tot, continuen essent molt importants. Un model que ens cal actualitzar i redefinir, i, sobretot, acotar en allò que ens pot aportar més creixe­ment, benestar i progrés. Ens cal consolidar tot allò que funciona i definir cap on volem anar i com ho volem fer.

Això és el que hem fet entre tots i totes, aquest darrer any. Avui tenim a les mans una eina clau per aquest futur que volem construir. Altre cop, els cardonins i cardonines hem estat capaços de pensar col·lectivament en el present i futur del nostre poble. Hem superat els esculls passats i hem analitzat quins han de ser els objectius que volem aconseguir. Durant prop d’un any, de manera col·lectiva i participada, hem aconseguit traçar uns camins que ens han de conduir a satisfer els objectius marcats. Els cardonins i cardonines no hem renunciat mai a viure a casa nostra i ara ens toca posar les bases per garantir les màximes oportunitats perquè tothom pugui desenvolupar-se plenament a casa nostra i atreure a tots aquells que puguin veure en Cardona un lloc per viure.

El repte no és fàcil, però tenim la sort que ho hem començat a fer i pensar entre tots. El Pla estratègic que presentem és un document amb una gran potència, que no només defineix les línies estratè­giques a seguir, sinó un conjunt de programes i projectes concrets que ens ha de permetre passar immediatament, com ja hem començat a fer, de les paraules als fets.

Cardona ara té un Pla. Tenim un Pla diferent, innovador i transversal, que no exclou ningú sinó que ens inclou a tots. No és un document de cap govern, institució, partit o entitat sinó un full de ruta de tots i per a tots.

Cardona és la seva gent i som nosaltres, cadascú des de la seva posició, els únics capaços de can­viar les coses. Avui, però, des de la nostra responsabilitat institucional, ens cal donar compliment i treballar de valent per aconseguir els objectius marcats. Una feina que l’hem de fer conjuntament. Els reptes són majúsculs però la il·lusió, el treball i el compromís de tots és i ha de ser molt major.

Cardona ha estat escrivint el seu futur i ho hem de continuar fent, en un món canviant i ple de reptes. Vull felicitar a totes les persones que han participat en aquest procés, als centenars de cardonins i cardonines, d’entitats i associacions que han fet possible la consecució d’aquest valuós treball.

També agrair sobretot al grup de joves que han anat més enllà i han cregut que calia fer un pas més en la reflexió de com volem que sigui el nostre poble.

Per últim, agrair al Santi López com a coordinador del Pla estratègic, la seva important tasca i sobre­tot la seva confiança en Cardona i a la seva gent.

Cardona comença, doncs, una nova etapa que ens ha de portar a un futur millor; tenim clar què vo­lem i ara, que sigui una realitat, depèn de tots nosaltres.

N’estic segur que ho farem possible.

Moltes gràcies i endavant!

Ferran Estruch
Alcalde de Cardona

Anuncis