Cardona Pla Estratègic

La carta de la Laia

Anuncis

Presentació del llibre “Cardona, la vila que volem”

M’agradaria començar la presentació del llibre “Cardona, la vila que volem” amb una cita de Santi Lopez que m’ha fet reflexionar molt. Una frase que precisament es pot trobar dins aquest llibre i que de fet, és el pilar i el fonament sobre el que està recolzat aquest gran projecte:

“La cooperació va ser al nostre origen, i serà al nostre futur”.

És possible que, fins a dia d’avui, per a molts de nosaltres hagués sigut inimaginable tenir tot el valuós contingut d’aquest llibret a les mans.

El fet radica en vint joves els qui, acompanyats pels seus professors i professores van elaborar una saludable, educadora i reflexiva enquesta destinada a tots aquells ciutadans i ciutadanes de la vila de Cardona disposats a respondre-la. L’objectiu ha estat millorar el nostre poble en tots els sentits i aspectes possibles.

No sona gens fàcil, oi? Doncs aquest conjunt de nois i noies van posar-hi totes les ganes, fins i tot es van estar formant en àrees de ciutadania, humanitats i relacions socials i emocionals durant els dos mesos abans d’elaborar i dissenyar l’enquesta.

El nombre de participació va resultar alt, tant que podem felicitar-nos per a haver estat una de les poblacions amb més participació activa a l’hora de planificar. Concretament estem parlant d’una participació de 787 persones, un 15% de la població.

A partir d’aquí, s’han pogut elaborar tres documents, un dels quals, el llibre “Cardona, la vila que volem”, el document que viatja sobre unes rodes amb visió de futur, i que està ple de valors entre les seves frases i paraules. Ens relata una nova manera de fer, on els protagonistes del conte som els ciutadans de la vila de Cardona i el nostre desenvolupament integral.
El document queda doncs a les nostres mans. Llegim-lo, podrem descobrir les noves i increïbles oportunitats que Cardona té preparades per als seus ciutadans, els qui fa just un any van començar a escoltar-se entre ells.

El nostre pla és un exercici d’escolta. Què hi ha més important que escoltar el cor i els somnis de les persones?

Ara que ens hem escolat, ara es l’hora de dur-lo a terme!

Moltes Gràcies

Laia Pèrez

Anuncis