Cardona Pla Estratègic

Pàgina d'inici » Procès del pla estratègic » Seguiment i estat de les Comissions de Treball Intersectorials » L3 Desenvolupament/suport de la promoció de l’activitat econòmica: projectes i empreses

L3 Desenvolupament/suport de la promoció de l’activitat econòmica: projectes i empreses

Anuncis

3.1. Turisme

RELAT

El dia 28 de febrer, es va convocar a l’Arxiu històric de Cardona la Taula sectorial de turisme, una de les línies sectorials clau del Pla estratègic. Els vint-i-tres assistents, tots ells relacionats amb l’àmbit turístic, van poder escoltar, primer, l’exposició del consultor en desenvolupament de turisme Ángel Díaz. L’expert va explicar com els elements que fan de Cardona un poble únic i singular poden ser els factors claus per impulsar-lo i despuntar turísticament, i cap a on van la tendència turística dels propers anys.

Seguidament, Santi López va dinamitzar una sessió de treball en què els assistents, dividits en tres grups, van poder debatre, per arribar a consensuar un seguit de propostes d’actuació. Cada un dels grups va exposar les prioritaris punts d’actuació, que creien més importants. Finalment es va fer un exercici de consens i es van posar en comú amb la resta dels assistents, elaborant finalment un document marc, que marca els eixos claus del desenvolupament turístic de Cardona pels propers anys.

PARTICIPANTS DE LA TAULA SECTORIAL DE TURISME:

 NOM

 COGNOM

 ENTITAT

 Montse

 Riu

 AEC / AES

 Trini

 Pià

 Oficina de Turisme Solsona

 Anna

 Poza

 Fundació Cardona Històrica

 Àlex

 Tripiana

 Fundació Cardona Històrica

 Núria

 Fidalgo

 Fundació Cardona Històrica

 Jaume

 Muñoz

 Viatges Vila Ducal

 Fina

 Borràs

 Oficina de Turisme Cardona

 Salvador

 Lara

 Museu d’Història

 Manel

 Sala

 Museu de la Sal

 Eli

 Vilajosana

 Restaurant el Parador

 Marta

 Soto

 Taula de treball i seguiment

 Jordi

 Casas

 Taula de treball i seguiment

 Sílvia

 Rovira

 Rutes Sílvia Rovira

 Jordi

 Santasusagna

 UDURAE. Teatralització turística

 Joan

 Oliver

 Parador Ducs de Cardona

 Xavi

 Segura

 Parador Ducs de Cardona

 Albert

 Montsonet

 Vilar Rural

 Josep

 Canals

 Piteus

 Carme

 Fontelles

 La Premsa

 Lourdes

 Fontan

 Cambrera restauració

 Ma Àngels

 Riu

 Gestió Cultural

 Rosa Maria

 Lanaspa

 IREC

 Josep

 Solé

 Torre d’en Bofill

3.1. Indústria

RELAT

El dijous 5 de febrer es va fer la primera taula sectorial d’Indústria en el marc del Pla estratègic. Empresaris de Cardona i Solsona, representants d’ambdós consistoris i algun estudiant de l’Institut Sant Ramon van assistir a la trobada en què van escoltar l’experiència del territori de Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip en aquest camp de la mà de Joan Ramon Benaiges, expert en desenvolupament industrial. Benaiges va explicar com aquestes tres poblacions van crear l’any 1995, després del tancament d’una part de la central nuclear, l’ens públic anomenat MIDIT (Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Industrial del Territori) per poder tirar endavant la zona i diversificar l’economia. Gràcies a aquesta iniciativa i sobretot, com va insistir l’expert, amb passió, esforç i insistència van aconseguir, al cap dels anys i després de superar molts obstacles i dificultats, el polígon industrial les Tàpies.

Un dels elements de què disposa la zona i que els assistents van considerar de capital importància és IDETSA (Iniciatives de Desenvolupament Empresarial les Tàpies S.A.), una empresa municipal d’ocupació gràcies a la qual es generen moltes iniciatives empresarials. Els participants a aquesta taula d’Indústria, un cop vist l’exemple de Vandellòs, es reuniran novament la pròxima setmana per plantejar les línies estratègiques pel desenvolupament industrial a Cardona.

PARTICIPANTS DE LA TAULA SECTORIAL D’INDÚSTRIA:

 NOM

 COGNOM

 ENTITAT

 Ferran

 Estruch

 Alcalde de Cardona

 Ramon

 Vilajosana

 Pinallet

 Xavier

 Jané

 Aira Robòtica

 Artur

 Boix

 Gestoria Alfic

 David

 Rodríguez

 Alcalde de Solsona

 Lluís Xavier

 González

 Regidor Ajuntament Solsona

 Lluís

 Sala

 Estudiant Institut San Ramon

 Jordi

 Casas

 PSC Ajuntament de Cardona

 Montse

 Riu

 Associació d’empresaris de Cardona i Solsona

 Joan

 Montaner

 Junta d’empresaris per al Solsonès

 Jordi

 Gavaldà

 Director de Simet. Solsona

Anuncis
%d bloggers like this: